Skip to content Skip to navigation

A hatás

Akár egy masszázsterapeuta által alkalmazott szakszerű fogásokkal, akár egy erre a célra alkalmas masszázseszközzel, pusztán a bőr és izomzat ellazításával oldhatjuk a belső feszültséget, ami már önmagában a fájdalmak csökkenéséhez és a közérzet javulásához vezet. Az oszcilláló-vibráló masszázs készülék az infravörös melegítő fejekkel képes ellazítani a véredények falát, ezáltal szövetek keringését és oxigénellátását javítja. Ez a hatás, kellemes melegként érezhető.

A masszázs használható pszichológiai zavarok kezelésére is. Mindenfajta pszichés állapot hatással van a szervekre, az izomzatra a gerincvelőn és a vegetatív idegrendszeren keresztül. Kedvező pszichés állapot, a szervek működésére is jótékonyan hat, míg tartósan fennálló kedvezőtlen pszichés állapotok, szervi zavarok kialakulásához vethetnek. Így alakulhatnak ki az úgynevezett pszichoszomatikus betegségek. Ez a közeli kapcsolat hasznos lehet a terápiában, hiszen így a masszázzsal létrehozható egy harmonikus egyensúly a test és a lélek között. Hasonlóan gyógyító ösztönzéseket küldhetnek át a betegeskedő szervekhez.

Miután minden bőrzóna idegpályákon keresztül kapcsolódik belső szervekhez, egy oszcilláló-vibráló masszázs nem csak bőrt és az izomzatot, de a belső szervek működését is serkenti. Ez az egészséget fenntartó legfontosabb összetevők közül az egyik.