Skip to content Skip to navigation

Kranioszakrális terápia terhesség esetén, kismamáknak, csecsemőknek és családoknak

Terhesség

A kranioszakrális terápia elősegíti a medence megfelelő állását szülés előtt, és segítségével a várandós kismama alkalmazkodhat a terhesség hatására bekövetkező testi változásokhoz, pl. szülés közben és után előforduló problémák, depresszió, emésztési problémák, valamint teljesen nyugodt és feltöltődött állapotban készülhet fel a szülésre, továbbá leküzdheti a szülés utáni hatásokat, letapadást, menstruációs rendellenességeket, szülési traumákat - annak mély fizikai és pszicho-emocionális következményeivel együtt.

Kismamák

A szülés utáni fizikai felépülés gyorsabban és könnyen megy, amikor az anyák és csecsemők kranioszakrális rendszerei optimális ritmust és szimmetrikus amplitúdót tart fenn.   Ezért az anya testének nem terhes állapotba való maradéktalan visszaállítása rendkívül fontos az anya-csecsemő kötődés, szülési traumából való felépülés, letapadás és szülés utáni hatások esetén. A nyugodt anyák gyakorlatiasak, és több figyelmet tudnak csecsemőjükre és azok igényeire fordítani.

Csecsemők

A szülés alatti összenyomódások, elakadások és stressz olyan gyakori problémákhoz vezetnek a csecsemőknél, mint az alvási és szopási rendellenességek, túl sok sírás és ingerlékenység, bélgörcs, hiperaktivitás és növekedési problémák. A kranioszakrális terápia nagy mértékben segít az összenyomódások, elakadások és stressz kezelésében, továbbá általa a csecsemő fejlődik, és kigyógyul a születési traumából. Ekkor a családdinamika a kevesebb feszültség miatt javul. Az oltások utáni reakciók, a stressz jelentős kihívások elé állíthatják a kisgyermek egészségét. Ezért azt javasoljuk, hogy az anyát és a csecsemőt is kezeljék.

  • Gyermekkori rendellenességek: táplálkozási nehézségek, alvási problémák, bélgörcsök, pylorostenosis, kancsalság
  • Viselkedési rendellenességek, hisztéria, kényszeres viselkedés
  • Tanulási nehézségek, dyslexia, dyscalculia, koncentrációs problémák
  • Hiperakitivitás
  • Autizmus, epilepszia, agyi bénulás
  • Krónikus betegség vagy mozgásszervi betegség utóhatásai

Családok

Viselkedési és tanulási nehézségek, az oltások utáni komplikációk, alvási nehézségek, krónikus betegségek (középfülgyulladás, állandó fejfájások stb.), sérülések, trauma, elesések és általános egészségi problémák esetén használható a kranioszakrális terápia gyermekeknél.

Azokon a tinédzsereken, akik azt élik meg, hogy minden összezavarodott az életükben, segíthet a kranioszakrális terápia. A sportsérülésekkel, növekedési fájdalmakkal, hormonális problémákkal, stresszel, emésztési problémákkal és tanulási nehézségekkel küzdő tinédzsereken is segíthetnek a szolgáltatásaink. A kranioszakrális terápia a könnyű érintés terápiát is biztosítja egy támogató környezetben, amely nagyon nyugtató és tartós gyógyító hatással van az idegrendszerre.  Azt javasoljuk, hogy az egész család vegyen részt kranioszakrális tanácsadáson a kapcsolatok javítása és a különféle problémák, pl. autizmus, epilepszia, agyi bénulás, valamint a krónikus betegségek és a mozgásszervi betegségek kezelésében.

Várjuk a kismamákat, csecsemőket és családokat Debrecenben, a Dr. Vitamin Életmód Központban.