Skip to content Skip to navigation

Rákos és daganatos betegségek: Peptid bioregulátorok, peptidek, peptid terápia

Legújabb ismereteink szerint, a szövet specifikus rövid peptidjei összekötődnek a megfelelő gének pontosan meghatározott részeivel, előidézve a DNS molekulák kibontását és a bennük levő adatok leolvasását. Az idővel és élet múlásával kialakuló peptidhiány, jelentősen felgyorsítja a szövetek elhasználódását és a szervezet öregedését. A helyzet az, hogy a sejtek és szövetek adekvát működéséhez adekvát peptid mennyiség szükséges, amelyek fenntartják a gének működését optimális üzemmódban. A különböző sejtekben működő peptidek azokban is szintetizálódnak.

Ezért az életkor előrehaladtával a sejtek működése megbomlik, ezáltal megbomlik a peptidek újratermelése, aminek következtében a sejtfunkciók újfent kárt szenvednek. A szövetek degenerációja erősödik, ami végső soron klinikai esetet jelent. Ezért a rövid peptidek használata az egyik legfontosabb innováció a gyógyászatban és jelentősen képes lassítani az öregedés folyamatát. Köszönhetően a szövetek proliferációjának és regenerációjának ösztönzése, valamint sejtszám növelésük révén. Még egy fontos előnye a peptideknek a daganatellenes hatás.

Jelenleg a peptidek használata a legjobb és kompromisszum nélküli megoldás a daganatos betegségek revitalizácíója és megelőzése területén, mivel lehetőséget teremt a sejtek és szövetek megújítására, nem csak a ciklikus folyamatok szabályozásával és összehangolásával, hanem a rendellenesség nélküli sejtosztódás bővülő lehetőségével is. Ajánljuk figyelmükbe a természetes peptidek új generációját, mely termékek a NCPRIZ és a Szentpétervári Bioregulációs és Gerontológiai Intézet-kutatómunka, és az intézet és cégünk szoros együttműködésének gyümölcse.

Hagyományosan a természetes peptid bioregulatorok, vagy injekciós eszközök, vagy belsőhasználati kapszula formájában voltak jelen. Gyakorlatból tudjuk, hogy a rövid regulátorpeptidek nem transzformálódnak az emésztő rendszerben, ezert könnyen és nyugodtan használhatja szinte bárki, mivel a szernek nincs mellékhatása.

A természetes peptidek hatásukat egyenletesen fejtik ki, mivel a szövetek irányából jövő visszajelzésekhez bizonyos mennyiségű peptid felhalmozásra van szükség (homing hatás) a hiány féltöltése céljából. A sejtek csak ezután kezdik visszaállítani normális működő kepésségüket „megállítva a hintázást és az összes folyamatot az arany középútra terelve” (V. Kh. Khavinson, 2009). A peptidek 2-4 hónapig tartó alkalmazásának hatása megmaradhat 4-6 hónapon keresztül. Ezen időszak elteltével a peptidek szedését ajánlatos újra kezdeni. Van viszont még egy bizonyos alternatíva, amely a türelmetleneknek jelent megoldást.

Használhatóak a szintetikus rövid peptidek – mert ezek gyakorlatilag a természetes peptidek teljes analógja. De egyszerűbbek, mert a „szintetika” nem egy egész bioregulator peptid hasonmása, hanem csupán a peptid és a DNS legfontosabb, „cölöpös” részen történő összekapcsolódásának mása. Vagyis a szintetikus peptidek fogalma alatt a természetes peptidek molekulájában meglevő aminosav „cölöpös” sorrendiség hasonmását értjük. Az ilyen finomítás nagyon rövid időn belül lehetővé teszi az érzékelhető hatás elérését. De az adott helyzetben léteznek nüanszok. A „szintetika” gyorsan és keményen dolgozik, néha a szövet nem tud gyorsan átépülni és a páciens kellemetlen érzésekre panaszkodik a megcélzott szerveknél. Ez egy teljesen normális és átmeneti jelenség, de igényli az adagolás dinamikus beállítását.

Még bonyolultabbá válik a helyzet, ha ez nem csak egy belső használatra szolgáló szintetikus peptidek csoportja, hanem egy külső használatú peptideket, aktív összetevőket és transzdermális végrehajtókat tartalmazó szintetikus egyvelegről van szó. Ilyen osztályú készítmények kerültek létrehozásra 2006-ban Szentpéterváron. A természetes rövid peptideknél megnő az átmeneti mellékhatások száma (mivel a páciens átmeneti fájdalmat erezhet azon a részen ahol a peptid elkezdi kifejteni szövetregeneráló hatását), és személyre szóló konzultációkat szükséges tartani, illetve meg kell állapítani a kockázati csoportba kerülőket (szívbetegeket). Ezert, a munkatársak tapasztalataira támaszkodva, 2008 végén az alábbi feladat állt előttünk: új természetes peptid komplexumok létrehozása, amelyek legalább olyan gyorsan működnek, mint a „szintetikák”, de mellékhatás nélkül.

Dr. Khavinson munkájának eredményeképpen rendkívül nagy tisztaságú peptid frakciókból származó konfigurációk kerültek létrehozásra, amelyek képesek áthatolni szinte bármilyen fiziológiai akadályon közvetítők (végrehajtók) nélkül. Így született meg

Khavinson professzor újabb alkotása, a külső használatú természetes peptid regulátorok új nemzedéke.

Az új peptid vonal mottója: „gyorsaság, hatékonyság, biztonság”.

A peptid komplex (PK) felvitele az alkar belső vénás részére történik és bedörzsölésre kerül teljes felszívódásig. 7-15 perc elteltével a peptidek összekapcsolódnak a dendrit sejtekkel, amelyek eljuttatják őket a nyirokcsomókhoz, ahol a peptidek „átszállnak” és a ver áramlatával eljutnak a szükséges szervekhez és szövetekhez.

Használat:
reggel az alkarba dörzsöljük teljes felszívódásig. Az első 10 napon folyamatosan, cseppenként, emelve az adagot 3-tól maximum 8-ig. Ennél nagyobb mennyiség nem szükséges.

Kiszerelés: 10 ml, egy hónapig elegendő.


FONTOS!


A tudósok munkáját segítő fiatal borjak nem kísérleti állatok, és semmilyen körülmények között nem okoznak nekik fájdalmat. Egy állatot egyszer műtenek meg, mégpedig altatásban. A rövid műtét természetesen nem egy egész szervet érint, hanem egy nagyon apró, mikronagyságú szövetet. A műtét után az állatokat számukra a legmegfelelőbb, humánus körülmények között, nyugodt, steril környezetben tartják.

További tájékoztatásért forduljon hozzám.