Skip to content Skip to navigation

Voll diagnosztika

A VOll-féle elektroakupunktúra(EAV) diagnosztikai módszere nemcsak a hagyományos kínai akupunktúrán alapul, hanem a Voll által felismert rezonancia teszten, a modern orvosi ismereteken és a XX. század technikai eredményein. Az ujjakon lévő kontrolmérő pontok segítségével beazonosíthatóak az allergiát kiváltó vagy toxikus élelmiszerek, nehézfémek és más allergének. A tesztelés fájdalommentes és kb. 20 percet vesz igénybe. A meridiánok akupunktúrás pontjain mérik az ellenállást, a legjobban igénybe vett meridiánon peig vizsgálják, hogy jelenleg melyik az az allergén, amely gyengíti a szervezet zavartalan mükődését.

A vizsgálati eredmény nagyon pontos, mert a fennálló minimális érzékenységet is kimutatja. Ez rendkívüli jelentőséggel bír, mert a tudomány jelenlegi állása szerint a legtöbb betegség hátterében élelmiszerallergiák állnak (.Pl. allergiás bőrgyulladás, allergiás légcsőhurut, asztma, ekcéma, psoriasis, szénanátha, reumatikus betegségek, izületi panaszok gerincbántalmak, fejfájások, középfülgyulladás, foginygulladás, fájdalmas menses, klímaxos panaszok, bélgyulladás)

Pl. a visszatérő középfül gyulladást 98%-ban élelmiszer allergia okozza,amit megszüntetve tartós és teljes gyógyulás érhető el.

Egy kis történelem

Az elektroakupunkturás állapotfelmérés elvi alapját Dr. Reinhold Voll kutatási eredményei képezik. A róla Voll-mérésnek elnevezett eljárás során a kínai meridiánok, akupunktúrás pontok és a hozzájuk rendelt szabályzókörök alapján lehet tájékozódni a szervezet és az egyes szervek állapotáról. Dr. Voll a közel 5000 éves keleti gyógyászatot figyelte meg, miszerint a szervek-szervrendszerek diagnosztizálásához, illetve serkentéséhez elegendő a test valamely akupunktúrás pontjait mérni, illetve ingerelni. A mérés során az ismert akupunktúrás pontokra ingeráramot bocsátanak, s közben egy speciális műszerrel mérik a szövetek vezetőképességét. Ezzel az adott pontokhoz és meridiánhoz tartozó szervek funkcionális állapotáról és szabályozhatóságáról kapunk képet.

Dr. Voll módszerével a szervezet egésze vizsgálható a végtagok akupunktúrás pontjain keresztül, így rövid idő alatt és pontosan mérhető fel a szervezet állapota még a tünetmentes időszakban – amikor más vizsgálati módszerekkel az elváltozás még nem észlelhető, a paciens sem érzi még a betegséget.

Mire alkalmas a Voll-diagnosztika?

  1. krónikus betegségek okának tisztázására,
  2. góckutatásra – meghatározhatjuk, hogy milyen gyulladás, gombák (candida teszt) vannak a szervezetünkben, melyek betegséget okoznak
  3. megelőzésre, hogy a betegséget már a korai szakaszában felderítsük, amikor még a hagyományos orvos-diagnosztikai eljárással szinte semmilyen elváltozás nem észlelhető. A vizsgálat egészséges embereknek is évente ajánlott!
  4. meghatározhatók az allergiateszt elvégzésével azok az élelmiszerek, nehézfémek, adalékanyagok, melyek allergiás tüneteket (ekcéma, emésztési zavarok) okoznak.

A mérés és a kezelés teljesen fájdalom-, és nem kívánt mellékhatásoktól mentes, gyerekeknél is elvégezhető.

További tájékoztatásért forduljon hozzám.